Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Izjava za javnost - 24. 7. 2020

Spoštovani svojci in prijatelji Doma starejših Šentjur,

Letošnje leto nas nedvomno preizkuša in uči nove realnosti. V Domu starejših Šentjur se sproti prilagajamo in sledimo usmeritvam resornih ministrstev ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje in lokalni epidemiološki sliki ter temu primerno prilagajamo ukrepe preprečevanja širjenja okužbe.

Sporočam vam, da smo v Domu zdravi in da se stanovalci dobro počutijo. Za stanovalke in stanovalce je dobro poskrbljeno in aktivnosti znotraj Doma potekajo nemoteno.

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti opozarjajo, da vsaka novo okužena oseba v Sloveniji predstavlja potencialno nevarnost za ranljivejše skupine ljudi, tako v domačem okolju, kot tistih, ki bivajo pri izvajalcih institucionalnega varstva. Obiskov v socialnovarstvenih zavodih z enotno usmeritvijo, ki bi veljala za celotno območje Republike Slovenije predpis ministrstva ne prepoveduje. Vodstvo zavoda odločitve sprejema ob upoštevanju epidemiološke slike v lokalnem okolju in glede na epidemiološko sliko okolja, iz katerega prihajajo obiskovalci ter se o tem posvetuje s pristojnim epidemiologom na podlagi smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Posledično smo se odločili, da so od 27. 7. 2020 dalje vnovič možni naročeni obiski stanovalcev.