Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Demenca med nami – modul STROKOVNA JAVNOST (19. do 21. 02. 2018) - IZVEDBA

Februarski modul za strokovno javnost je prinesel novo svežino s predavatelji in pomembnimi temami. Prvi dan v sklopu nas je nagovoril mag. Jože Škrlj, na temo Delo z osebami z demenco, ki je s pomočjo praktičnih odlomkov iz posnetkov pripravil celodnevno predavanje in delavnico. Drugi dan smo namenili paliativni oskrbi obolelih z demenco in pomenu prepoznavanja potrebe po uvedbi paliativne oskrbe v napredovali demenci. Temo je predstavila Mateja Strbad iz Psihiatrične bolnišnice Vojnik, dr. med., spec. psihiatrije. Sledili sta Ninna Kozorog, dr.med.,  spec. nevrologinja in dr. Veronika Kragelj, univ. dipl. psihologinja, ki sta predstavili področje prepoznavanja demence, posebnosti pri bolezni ter veščine v komunikaciji z obolelim. Zadnji dan pa smo ponovno gostili dva predavatelja – doc. dr. Robert Oravecz iz Psihiatrične bolnišnice Ormož, zunanji sodelavec mnogih domov za starejše, psihoterapevt, je na zelo zanimiv in praktičen način približal udeležencem vedenjsko problematiko pri bolnikih z demenco v socialnovarstvenih ustanovah, za zaključek pa je poskrbel mag. Jani Prgić, mediator, NLP trener in NLP coach, s temo Življenje nad črto, v sklopu katere se nas je dotaknil predvsem s temo odgovornosti, ki je v našem vsakdanjiku na delovnem mestu izjemnega pomena.

Iskrena hvala vsem predavateljem in predavateljicam ter seveda velikemu številu udeležencev v vseh treh dneh februarskega modula. Jeseni pa sledi obnovitveni modul.

Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje


Galerijo utrinkov iz predavanj si lahko ogledate na naši FB strani. Vljudno vabljeni k "všečkanju" strani. Hvala   
« nazaj

   

Jedilniki
 
Javna naročila
 
Aktualno

POPOLNA PREPOVED OBISKOV V DOMU STAREJŠIH ŠENTJUR

Spoštovani obiskovalci,

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne, 3. 7. 2020 pozvalo vodstvo zavodov institucionalnega varstva starejših, da zaradi naraščajočega števila okuženih z virusom Covid-19 v Sloveniji, sprejemamo odločitve oziroma ustrezno ukrepajo glede na epidemiološko sliko v lokalnem okolju. Iz tega razloga od nedelje, 5. 7. 2020 v Domu starejših Šentjur vstopi v veljavo ukrep popolne prepovedi obiskov do preklica.

» podrobnejše