Spletna stran uporablja samo osnovne piškotke za pregled obiskanosti spletnih strani. Se strinjate z uporabo piškotkov na naši spletni strani?   Da, strinjam se    Ne, se ne strinjam    Kaj so piškotki ?


Svetinova ulica 1, 3230 Šentjur pri Celju
T: (03) 74 61 700,  F: (03) 74 61 819
GSM: 051 316-000, info@dom-sentjur.si
Dosegljivi 24-ur na dan 051 644-805

  Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com  
   
Dom starejših Šentjur

Aktualno

Demenca med nami – modul laična javnost (5. - 7. 2. 2018) - IZVEDBA

Projekt Demenca med nami pridobiva na razsežnosti.

V začetku februarja 2018 smo izvedli prvi sklop izobraževanj in praktičnih delavnic za zainteresirano laično javnost. Število mest v skupini  se je tako hitro zapolnilo, da smo morali kar nekaj prijav preusmeriti v marčevsko izvedbo! Na koncu je bila dvorana polna, saj smo zbrali zavidljivih 77 prijav. Z izvedbo prvega sklopa predavanj in delavnic, ki je bil namenjen izobraževanju in osveščanju obolelih z demenco, njihovih svojcev ali skrbnikov iz okoliških občin in krajev ter osveščanju neformalnih oskrbovalcev in drugih ciljnih skupin, zlasti prostovoljcev, smo izjemno zadovoljni.

Še posebej smo bili veseli udeležbe predstavnice občine Šentjur, gospe Judite Methans Šarlah, gospe Štefanije Lukič Zlobec, predsednice Spominčice Alzehimer Slovenija ter seveda vseh strokovnjakov, ki so si vzeli čas in delili svoja znanja: prof. dr. Mateju Tušku, Andreju Vilču in Mateji Strbad, psihiatroma, Maši Jazbec iz Spominčice Šentjur, zastopnicama pacientovih pravic iz NIJZ Olgi Petrak in Cvetki Jurak ter domačim predavateljicam, Barbari Vertačnik, Mileni Bukovšek, Damjani Arzenšek, Ireni Pongračić in Suzani Koštomaj. Slednji so poskrbeli za praktični prikaz uspešnih poti komuniciranja z obolelimi z demenco ter predstavitvijo že uveljavljenih oblik konceptov dela v različnih stadijih bolezni, udeleženci in udeleženke pa so imeli priložnost praktično izkusiti napotke za zdrav slog življenja v smislu ohranjanja fizičnih in psihičnih sposobnosti.

Iskreno pa bi se želeli zahvaliti predsednici Društva upokojencev Šentjur, gospe Silvi Koželj, ter članom društva, ki so z izjemnim trudom širili informacije v lokalni skupnosti o izvedbi tako pomembnega izobraževanja in osveščanja. Veseli smo bili velikega odziva svojcev stanovalcev Doma starejših Šentjur, prostovoljcev, ki pomagajo na lokalnem nivoju (društva, Karitas, RK) ter vsakega slehernega udeleženca in udeleženke, ki pri sebi že opaža znake bolezni ali pa se je udeležil izobraževanja skupaj s svojim najbližjim, ki mu pomaga skozi bolezen.

V mesecu marcu vas vabimo k udeležbi v nov sklop izobraževanj in delavnic za laično javnost. Vljudno vabljeni v čim večjem številu.


Del dogajanja je razviden iz priložene foto-galerije.

Preostanek galerije pa si lahko ogledate na naši FB strani. Vljudno vabljeni k "všečkanju" strani. Hvala


Vabljeni na vsa bodoča izobraževanja in delavnice v projektu Demenca med nami. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje.

    
« nazaj

   

Jedilniki
 
Javna naročila
 
Aktualno

Izjava za javnost - 1. 4. 2021

Dragi svojci in prijatelji naših stanovalcev!

Ob ponovnem zapiranju javnega življenja v Sloveniji vas obveščamo, da bomo tudi v tem obdobju omogočali obiske naših stanovalcev, seveda ob doslednem upoštevanju vseh predpisanih preventivnih ukrepov.

Kot že doslej vas prosimo, da obisk, če je to le mogoče, napoveste v naprej. Pred obiskom je treba izpolniti epidemiološki obrazec in si razkužiti roke, med njim pa vseskozi vzdrževati ustrezno varnostno razdaljo in uporabljati masko. Zaradi  zagotavljanja ustrezne varnostne razdalje vam svetujemo, da na obisk pride le ena ali največ dve zdravi osebi, ki v zadnjih štirinajstih dneh niso bile v stiku z obolelimi.

» podrobnejše