Dosegljivi 24 ur na dan na 051 644 805

 > Dnevno varstvo

Dnevno varstvo

Dom starejših Šentjur starostnikom nudi možnost dnevnega varstva. Uporabniki lahko dneve v tednu ali samo nekaj ur dnevno preživijo v družbi vrstnikov in s pomočjo organiziranih dejavnosti vedno znova spoznavajo kaj novega. Vse to pripomore k aktivnemu preživljanju vsakdanjika, krepitvi telesa in duha ter čim daljši samostojnosti posameznika v svojem domačem okolju, hkrati pa pomeni razbremenitev za svojce.

Storitev je namenjena starejšim od 65 let, starostnikom, ki so doma sami in jim je dolgčas, starostnikom, ki si želijo druženja ali tistim, ki čez dan oz. ob odsotnosti svojcev ne morejo več v celoti poskrbeti zase in so odvisni od pomoči druge osebe.

Dnevno varstvo ponujamo od ponedeljka do petka od 6.30 do 16.00 ure. Uporabnik je lahko v dnevno varstvo vključen tudi manj ur dnevno, izbira lahko dneve v tednu.

Za prevoz uporabnika v dnevno varstvo in nazaj poskrbijo svojci.

Pred vključitvijo je potrebno podati prošnjo za sprejem ali premestitev v institucionalno varstvo in priložiti zdravniško mnenje. Na dan vključitve uporabniki prinesejo potrebna oblačila, copate, morebitne ortopedske pripomočke, zdravila, ki jih uživajo ter osebni dokument in zdravstveno kartico.

V okviru dnevnega varstva nudimo:

  • socialno oskrbo,
  • manjše storitve zdravstvene nege (aplikacija zdravil, inzulina, prevez),
  • organizirano prehrano in po potrebi dietno prehrano,
  • fizioterapevtsko in delovno terapevtsko obravnavo,
  • vključevanje  v dnevne aktivnosti,
  • storitve drugih strokovnih služb,
  • možnost koriščenja dodatnih storitev: masaže, pedikura, …

Dodatne informacije:
tel. št. 03/746-25-34 ali 051-288-601
email: pnd@dom-sentjur.si

a

Copyrights 2019 © Qode Interactive
All Rights Reserved.
Dostopnost